Други

10 от най-интересните места, които посетихме през 2018 гoдина.

Здравейте приятели. В началото на новата година решихме да споделим с вас кои бяха 10-те най-интересни места, които посетихме през изминалата година. Нека започваме!

1. Село Тюленово.
В разгара на лятото решихме да посетим това райско кътче на Северното ни Черноморие. Мястото е очарователно с красивите си гледки, малкото туристи и вкусната морска храна. Останахме там цяла седмица и определено ще се върнем някой ден.

2. Ниш- Сърбия.
Първото ни излизане извън границите на България заедно беше съседна Сърбия и по конкретно град Ниш. Останахме изненадани колко е красив градът. Пълен е с млади хора и живот кипи навсякъде. В Ниш има доста забележителности, които може да видите и да се насладите на автентична сръбска храна.

3. Дворец „Царска Бистрица“.
В един юлски уикенд решихме да посетим Боровец и околията като една от спирките ни беше дворец „Царска Бистрица“. Мястото е много красиво и приятно за разходка през горештите летни дни а галерията е една от най-интересните които сме посещавали.

4.Геопарк „Искър-Панега“.
Тази екопътека беше първата ни за годината. Преходът не е дълъг, има много мостчетата над реката, които са подходящи за направата на хубави снимки.

5. Пещера „Проходна“.
В близост до Искър Панега се намира пещера Проходна (известна като „Очите на бога“.). Мястото е величестено и излъчва особена енергия. Ако сте почитатели на скалното катерене, то задължително трябва да го посетите, а за почитателите на киното може би ще е интересно да се разходят на едно от местата, на които е сниман филмът „Време разделно“.

6. Язовир „Жребчево“.
През 2018 г. няколко пъти посетихме язовира, за да направим красиви снимки на 120-годишния храм. Той е перфектно място за къмпингуване, риболов и бягство от ежедневието.

7. Село Камен Бряг.
Лятната ни ваканция премина и през това китно селце, то е известно със спиращите дъха гледки и „Огънчето“, което гори неспирно вече десетилетия. Популярна дестинация е сред феновете на Джулай Морнинг и сред къмпингуващите.

8. Лакатнишките скали.
Това място се превърна в една от най-любимите ни дестинации в Искърското дефиле. Панорамата, която се открива от върха на скалите е зашеметяваща, преходът не е от най-леките, но накрая това е без значение, тъй като ще загубите ума и дума от красотата на природата.

9. Язовир „Пчелина“.
Мястото е изключително спокойно и зареждащо, храмът „Йоан Летни“ е доказателство за християнската вяра. Не можем да намерим думи, с които да опишем красотата на язовир „Пчелина“

10. Природен парк „Небесните Пасбища“.
Това беше едно от последните места, на които бяхме през изминалата година. Снегът наоколо и приятното слънце направиха преживяването ни незабравимо. Пренесохме се в приказния свят на познати герои от приказки и видяхме олицетворение на добротатана хората. Тази пролет планираме да се завърнем и да видим всеки един детайл, който беше закрит от снежната покривка.

Това бяха едни от любимите ни места, на които бяхме през 2018 г. За 2019-та сме ви подготвили още повече статии за красотите в България и по света. Лек ден и до скоро! 🙂

Please follow and like us:
error

Може да харесате и ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *