Заведения

Нашите 3 любими кафе отбивки в София.

Здравейте приятели! Поднасяме ви извинение, че не успяхме да напишем статия през миналата седмица. Но за сметка на това тази седмица ще има цели 2 нови поста. Тъй като сме любители на кафето, решихме днешния да бъде посветен на няколко от местата в София, които са ни любими щом става дума за кофеинови напитки. Нека започваме!

Eddy`s Grafix

Първото местенце, на което ще ви пренесем, е доста нашумялaта пекарна Eddy`s. Тя се намира на бул. Цариградско шосе 54В. Всички хубави думи относно нея не са преувеличени.

Заведението предлага разнообразие от кафени напитки, които ще се харесат на хора с различни вкусове. Сладките глезотийки от рода на прочутото брауни, върху което е забита фунийка със сладолед, gelato-то, кроасаните и други печива също са супер. Тук се предлага и обедно меню, което всеки ден е различно. Хубавото е,че всички тези неща са на достъпни цени.

Сладоледът е с приятен, натурален вкус и си заслужава да бъде опитан.

Eddy`s съчетава приятна атмосфера, хубаво кафе и вкусни храни в едно. Затова смятаме, че това ще си остане едно от любимите ни заведения и за напред.

Owllee Coffee House

Друго наше любимо място, което този път е в сърцето на София, е кафе-къщата Owllee. Тя се намира на бул. Цар Освободител 27, недалеч от ректората на Софийския университет.

В саксията е посаден сорт Арабика.

Тук интериорът е минамилистичен, но не и изборът от кафе. В Owllee предлагат т.нар. specialty кафе, което е изпълнено с вкус и богато на аромат. Предлагат се различни сортове кафе, между които може да избирате. Персоналът е много любезен, компетентен и винаги може да ви обясни подробно за всеки един вид кафе, за да може да изберете перфектния за вас самите вкус.

Ако напитката ви хареса, може да закупите и пакет с кафе. За тези от вас, които не са големи привърженици на кафето, в Owllee има не малък избор и от блендове с чай.

The Coffee Room

Завършваме статията с едно кокетна отбивка за кафе, а именно The Coffee Room. Буквално с големината на стая, намираща се на ул. Стара Планина 5, това място е истински рай за кафе глезотийките.

Докато в предишните места може да се насладите по-скоро на чисто, силно кафе, то тук може да избирате между напитки като Oreo кафе, Сребърно лате през зимата, Матча лате за любимителите на зеления чай и още много други изкушения. Напитките се поднасят в най-красивите картонени чаши, които сме виждали, а вкусът е винаги на ниво.

Горещ шоколад отляво и Орео кафе отдясно. <3

И въпреки че подобно на Owllee, вътре няма много места за сядане, няма как да сме недоволни, защото напитките им и малките неща за хапване са супер.

Това беше от нас за днес. Надяваме се, ако сте в София да посетите едно от тези места и да ни кажете дали са ви харесали. От нас лек ден и до скоро! 🙂

П.С. Статията не е спонсорирана, мненията за тези места са изцяло базирани на нашите преживявания. 😉

Please follow and like us:
error

Може да харесате и ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *